Weke delen chirurgie

Operaties van organen

Weke delen chirurgie

De weke delen chirurgie binnen het Evidensia Dierenziekenhuis in Barendrecht  wordt uitgevoerd door Europees Specialist Joachim Proot (Diplomate ECVS) en gedifferentieerd dierenarts in opleiding Patricia Vester. Samen zorgen zij voor de hoogste kwaliteit binnen het vakgebied van de weke delen chirurgie. Dit omhelst de volgende disciplines:

  • Neus, keel en oor chirurgie inclusief het uitvoeren van complexe keel en oor operaties voor stemband verlamming, totale oor kanaal ablatie en het chirurgisch verwijderen van poliepen bij de kat.
  • Thorax operaties inclusief het verwijderen van long tumoren, het chirurgisch sluiten van een persisterende ductus arteriosus van Botalli, persisterende rechter aorta boog operaties, en thoracoscopische pericardectomie.
  • Alle maagdarm operaties inclusief het verwijderen van maag en darm tumoren alsook de subtotale colectomie bij de kat ter behandeling van megacolon.
  • Operaties van de bijnier inclusief tumoren die ingroeien in de grote bloedvaten zoals de caudale vena cava
  • Urogenitale operaties inclusief de chirurgische behandeling van patiënten met urine incontinentie, ectopische ureteren, het plaatsen van een SUB voor de chirurgische behandeling van ureter obstructie en alle blaas operatie inclusief het verwijderen van blaas tumoren.
  • Lever en galweg chirurgie inclusief de chirurgische behandeling van de portosystemische shunt, het verwijderen van grote levertumoren en de behandeling van galgang obstructies en galblaas operaties.
  • Laparoscopische en thoracoscopische operaties waar geïndiceerd.

Technieken

Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht werkt met de nieuwste technieken, lees hier meer over de mogelijkheden binnen het dierenziekenhuis. Artikelen zijn geschreven voor dierenartsen. 

Terug naar Disciplines