Nieuwsbrief Augustus

Beeldvorming

Deze maand staat de nieuwsbrief in het thema van de beeldvormende diagnostiek en stellen wij u voor aan onze radioloog Martijn Beukers. en kunt u meer lezen over onze mogelijkheden op het gebied van CT-scans, echografie en röntgen. We sluiten af met een interessante CT-casus. 

De Spoed- en Verwijs kliniek Barendrecht is 24/7 bereikbaar en geopend. U kunt hier terecht voor spoedverwijzingenreguliere verwijzingen en kunt u na sluitingstijd gratis gebruik maken van onze spoeddiensten

Specialist radiologie: Martijn Beukers Dipl ECVDI

Sinds begin 2018 is veterinair radioloog Martijn Beukers werkzaam op de Spoed- en Verwijskliniek voor Dieren. Op donderdagen en vrijdagen is hij aanwezig voor het maken van echo's en het beoordelen van CT-scans en röntgenfoto's. 

Martijn is sinds 2013 specialist veterinaire radiologie en combineert zijn werk binnen Evidensia met zijn werkzaamheden op de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. 

Wilt u een patiënt verwijzen naar Martijn Beukers? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. 

CT- scanner

Wilt u een patiënt verwijzen voor een CT-scan? Dat is mogelijk bij de Spoed- en Verwijskliniek voor Dieren. Wij beschikken over een zeer moderne Toshiba 64 slice CT-scanner. Afhankelijk van de indicatie kan een scan van één of meerdere lichaamsdelen -met of zonder contrastvloeistof- gemaakt worden. 

Voor verwijzingen, of meer informatie over de mogelijkheden, kunt u contact met ons opnemen. 

Echo(cardio)grafie

De Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren beschikt over twee volledig uitgeruste ultra moderne GE echografie toestellen. Hiermee kunnen wij alle organen degelijk onderzoeken en indien nodig cytologische- of tru-cut weefselbiopten nemen.

Indien gewenst kunnen wij na het onderzoek ook de nodige internistische begeleiding en adviezen bieden. De uitslag van de echo(cardio)grafie krijgt de eigenaar meestal direct. De bevindingen worden dezelfde dag aan de verwijzend dierenarts doorgegeven.

Daarnaast is er een extra echografie-toestel op onze opname-afdeling aanwezig, welke gebruikt wordt voor de monitoring van (kritieke) opnamepatiënten. 

Wilt u een patiënt verwijzen voor echo(cardio)grafie, neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Digitale röntgen

In onze kliniek beschikken wij over directe digitale röntgen diagnostiek en röntgen doorlichting. 

U kunt een patiënt doorverwijzen voor het maken van röntgenfoto's, maar door u gemaakte opnames kunnen ook door onze radioloog beoordeeld worden.

Voor meer informatie over de kosten van deze beoordeling en de wijze van verzenden, kunt u contact met ons opnemen. 

Uitgelichte patiënt

De zes jaar oude kat Saartje werd bij ons aangeboden vanwege steeds erger wordende pijnaanvallen. Deze werden met name gezien bij het aanraken van de kop. 

In het klinisch onderzoek kon geen duidelijke oorzaak voor deze pijnlijkheid gevonden worden. Op de CT-scan was echter te zien dat er een fikse weke delen massa in de linker helft van de neusholte aanwezig was. Vanwege de eveneens aanwezige osteolyse, is dit zeer suggestief voor een neustumor.