Nieuw: internistisch consult

Vanaf deze maand kunnen patiënten voor een internistisch consult bij onze nieuwe collega Drs. Kirsten van Bokhorst terecht. 

Even voorstellen… 

“Na mijn afstuderen in Utrecht heb ik de eerste 5 jaar ervaring opgedaan als allround dierenarts in Noord-Brabant. Omdat ik graag meer wilde leren over interne geneeskunde heb ik daarnaast de ESAVS masteropleiding Internal Medicine voltooid. In 2019 verliet ik de 1e lijns dierenkliniek en kreeg ik de mogelijkheid om de specialistenopleiding te doorlopen bij de Universiteitskliniek in Utrecht, in samenwerking met IVC Evidensia. Vorige maand heb ik met succes het bijbehorende Europese examen afgelegd en daarmee de titel Specialist Interne Geneeskunde (Diplomate ECVIM-CA) verkregen.  

Naast de drie dagen per week waarop ik bij EDZ Barendrecht werkzaam ben, doe ik promotieonderzoek bij de Universiteit Utrecht naar afwijkingen in de hypofyse-bijnier-as zoals het syndroom van Cushing. Ook zal ik vanuit de Evidensia Academy betrokken worden bij het differentiatietraject van de interne geneeskunde.” 

Wat kan een internist voor u betekenen? 

Een internist is ervoor opgeleid om complexere problemen van verschillende interne orgaansystemen te diagnosticeren en te behandelen. Patiënten kunnen bij Drs. Kirsten van Bokhorst terecht voor opwerking van problemen zoals chronisch braken/diarree, polyurie/polydipsie, langdurige koorts of afwijkende bloedwaarden.  

Naast de direct verwezen patiënten door dierenartsen zal Kirsten ook betrokken worden bij patiënten vanuit andere disciplines in de kliniek. Voorbeelden hiervan zijn complexere opname patiënten waar verder onderzoek bij gewenst is, of chirurgische patiënten welke eerst internistisch opgewerkt moeten worden of juist na operatie op controle komen om het verdere beleid te bepalen. Met deze interdisciplinaire samenwerking binnen het dierenziekenhuis streven we naar het optimaliseren van onze veterinaire zorg.  

Bent u een dierenarts en wilt u uw patiënt naar Drs. Kirsten van Bokhorst verwijzen of bent u huisdiereigenaar en wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met ons op: info@edz-barendrecht.nl of  085 – 48 77 090.